У Почаєві футболки із закликом "готуватися до війни" роздали представники УПЦ МП, - ЗМІ

Футболки з написами, які закликають готуватися до війни, паломникам роздали представники Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ МП

Про це інформує “Релігійна правда” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Користувачі соцмереж помітили десятки чоловіків, які прямували до Почаївської лаври з учасниками Хресної ходи УПЦ московського патріархату. Bсі вони були одягнені в чорні футболки, написи на яких закликають готуватись до війни.

Чоловіки пояснили, що “футболки видавали організатори ще на початку ходи”.

Організатори ходи – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Футболки їм видали ніби для того, аби виділити їх з загальної маси. Свою причетність до якихось організацій ці чоловіки заперечують. Для несення хреста, а це близько 300 кілометрів, підбирали міцних молодиків з різних приходів Хмельниччини, уточнило джерело журналістів.

Відомо, що правоохоронці вже провели профілактичні бесіди і порекомендували прочанам змінити одяг, написав депутат Почаївської міськради Тарас Паляниця.

«За наявною у мене інформацією особи, зображені на фото, були встановлені відповідними службами 25 серпня. З ними проведено “відповідні бесіди” та рекомендовано змінити свою “форму одягу”. Порушення чинного законодавства у даному випадку відсутнє, оскільки на футболці було процитовано напис із Біблії", - написав Паляниця.