Вантажівка Tesla автономно "накатала" тисячі кілометрів по США, і ніхто не помітив

Прототип вантажівки Tesla Semi проїхав тисячі кілометрів по трасах США на безпілотному режимі

Про це пише Engadget.

Раніше компанія Tesla розповідала лише про тестування Semi в міських умовах, і нині довела що вантажівка вже може обробляти дані з тривалих поїздок. 

Сама поїздка, ймовірно, частково націлена, аби запевнити споживачів (у тому числі JB Hunt), що Semi вже здатна здійснювати мандрівні поїздки без супроводу.

За словами директора Tesla Ілона Маска, вантажівка вже проїхала тисячі кілометрів по дорогах США в автономному режимі, і єдиною проблемою стала зарядка пристрою.

Компанії необхідно розробити шнур для зарядки, який може підключатися відразу ж до кількох зарядних станціям. Обсяг батареї Semi настільки величезний, що при зарядці від однієї станції, вантажні компанії можуть втратити занадто багато часу.

Планується, що незабаром на ринку з'являться пристрої Megachargers, за допомогою яких можна швидко зарядити батарею Semi. Видання відзначає, що важливо, що вантажівка перетнула США використовуючи чинну дорожню інфраструктуру, проте невідомо, як вона буде справлятися з тисячами аналогічних вантажівок.