Чи потрібно пити 8 склянок води на день. Супрун розповіла правду

Міф про потребу пити 8 склянок води навіть сьогодні зустрічається доволі часто. До Всесвітнього дня води в.о. голови МОЗ України Уляна Супрун розповіла, скільки насправді потрібно вживати води на день

Про це вона написала на своїй Facebook-сторінці.

Ніхто достеменно не знає, звідки пішло переконання про 8 склянок. Його пов’язують з рекомендаціями американської Ради з питань харчування 1945 року, яка радить дорослим вживати 2,5 літри води на день.

Ця інформація швидко розійшлася серед людей, однак вони проігнорували одне речення . У ньому йдеться про те, що більша частина цієї кількості води міститься у вже готових продуктах, особливо овочах та фруктах.

Про ту воду, якої не вистачає вашому організму, він вам повідомить сам - відчуттям спраги.

"Сьогодні Єдиних норм споживання рідини не може бути, бо це залежить від багатьох факторів: їжі, погоди, одягу, роботи кишківника, лактації тощо. Пийте, коли ви відчуваєте спрагу. Організм здорової людини влаштований таким чином, що завжди дасть знати про потребу попити", - радить Супрун.

Лікарка нагадує про те, що більше води потрібно пити лише тоді, коли займаєтеся спортом або вам дуже спекотно.

Нагадувати про воду слід літнім людям та дітям, бо вони гірше розрізняють сигнали тіла про спрагу. Крім того, тіло дітей містить більше води, ніж тіло дорослих, а ще вони більше рухаються.

Також лікар може порадити вам пити більше води, якщо цього вимагає ваше лікування. Наприклад, якщо у вас камені в нирках, інфекція сечовивідних шляхів або діарея.