Директора Львівського бронетанкового заводу, підозрюваного у розтраті держкоштів, звільнили

Романа Тимківа, директора державного підприємства "Львівський бронетанковий завод", звільнили з посади

Відповідний наказ підписав генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін, передає офіційний сайт відомства. 

Зазначається, що Тимків допустив неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки.

У зв‘язку з цим, "Львівський бронетанковий завод" рішенням суду зобов’язано сплатити на користь замовника штрафні санкції.  

Згідно з умовами контракту, укладеного з Тимківим як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень, недотримання цього є підставою для дострокового розірвання  трудових відносин.

Влітку 2017 року Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов’язків директора "Львівського бронетанкового заводу", що, у відповідності до норм законодавства, унеможливило його звільнення до закінчення строку дії відсторонення.

14 липня 2017 року детективи НАБУ спільно з прокурорами САП затримали низку посадовців Збройних сил та директора ДП "Львівський бронетанковий завод" Романа Тимківа і його заступника Олега Ткаченка за корупційну схему з вживаними двигунами.

За версією слідства, службовці ЗСУ спільно з посадовцями Львівського бронетанкового заводу закуповували запчастини та комплектуючі до бронетанкового озброєння та техніки, розтративши  28,5 млн грн бюджетних коштів.

18 липня Тимків вийшов на свободу під заставу у 2 млн грн.