Коли в Конституції закріплять курс на ЄС та НАТО. Прогноз з Ради

Для того, щоб закріпити в Конституції зовнішньополітичний курс України на Євросоюз і НАТО, знадобляться дві пленарні сесії Верховної Ради

Про це заявила очільниця постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат від БПП Ірина Фриз у коментарі "РБК-України".

За її словами, для затвердження запропонованих президентом Петром Порошенком змін потрібні дві пленарні сесії. Таким чином за документ мають віддати 226 голосів, після чого його передадуть до Конституційного суду.

"Впевнена, зважаючи на те, що сьогодні ми маємо повний склад Конституційного суду і у нас є голова суду, прийняття рішення з цього питання не буде загальмовуватися, і до наступної сесії парламент зможе отримати рішення з цього питання. А значить, на наступній сесії (з лютого 2019 року, - ред.) ми зможемо приймати це рішення в цілому", - наголосила Фріз. 

Нагадаємо, під час виступу на День Незалежності Порошенко заявив, що наполягатиме на закріпленні у Конституції українського прагнення приєднатися до Євросоюзу і вступити до НАТО.

"Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття осінньої сесії Верховної Ради, яке заплановано на 4 вересня, буде зареєстрований відповідний мій законопроект. І буду працювати в день і вночі, робитиму все, щоб його ухвалили", - зауважив тоді Порошенко.