Порошенко пропонує розірвати договір "про дружбу" з Росією

Україна підійшла достатньо підготовленою і юридично захищеною до припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, заявив президент

Про це президент Петро Порошенко заявив на XIII нараді керівників дипломатичних установ України, передає Еспресо.TV.

Порошенко прокоментував питання припинення дії договору про співробітництво із Росією.

"Нарешті ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, який з вини Москви вже давно став анахронізмом. Найближчим часом очікую від МЗС документи для початку реалізації цього процесу (припинення дії договору — ред.)", - сказав президент.

Також, за його словами, канцлер Німеччини Ангела Меркель планує відвідати Україну на початку листопада.

"Цієї осені канцлер Німеччини Ангела Меркель здійснить візит в Україну. Це - свідчення особливої уваги Берліна до розвитку взаємовигідного партнерства з Києвом", – сказав очільник держави.

Порошенко заявив, що розгортання миротворчої місії ООН — це єдиний шлях до забезпечення безпекової складової мінських домовленостей. Крим та окуповану частину території Донбасу Україна прагне повернути дипломатичним шляхом.

Президент нагадав, що ініціюватиме зміни до Конституції для того, щоб зафіксувати європейський та євроатлантичний курси України.

За словами Порошенка, ситуація у Азовському морі є категорично неприйнятною. Тому президент скликав засідання РНБО з цього питання.

"Дії Росії у регіоні не лишаться безкарними та без міжнародної оцінки", - заявив очільник держави.