МОН хоче звільнити всіх працівників інституту, який відповідальний за друк підручників

Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), що відповідальний за експертизу підручників та їх закупівлю, буде реорганізований через порушення термінів друку підручників

Про це повідомляється на сайті МОН з посиланням на слова міністра освіти України Лілії Гриневич. 

Реорганізація передбачатиме зміну структури та повноважень Інституту – передачу експертизи підручників іншій установі, а також оновлення штату працівників ІМЗО.

Міністр зазначила, що від початку цьогорічний друк підручників мав низку ризиків, оскільки зараз друкується у 2,5 рази більше  підручників, ніж зазвичай – понад 18 млн примірників та одразу три лінійки підручників: для 1, 5 та 10 класів.

Загалом, за словами Гриневич, терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць.

При цьому підручники з усіх предметів 1, 5, 10 класів будуть розміщені на сайті МОН та ІМЗО до 1 вересня.

Через порушення термінів розвезення підручників МОН працює над комплексною зміною експертизи, процедури закупівлі та розподілом повноважень у цій сфері. Також, планує провести реорганізацію ІМЗО.

"Аудит я вже призначила на 4 вересня-5 жовтня. За його результатами відбудеться реорганізація, що передбачатиме звільнення усіх співробітників та проведення повторних конкурсів на посади", –  пояснила Гриневич.

Будуть встановлені нові правила експертизи. Зокрема:

Гриневич також зауважила, що процедуру експертизи підручників заберуть у ІМЗО і передадуть іншій установі – Навчально-методичному центру з питань якості освіти.