На Донеччині силовикам здалися двоє екс-найманців "козачого батальйону"

На Донеччині правоохоронцям здалися двоє найманців, які входили до "козачого батальйону"

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини. 

У 2014 році 24-річні товариші мешкали в Донецьку та вступили до рядів терористів, спокусившись обіцянками "високої зарплатні та повного забезпечення всім необхідним".

У козачому бандформуванні разом із військовою формою та зброєю новобранці отримали позивні "Косяк" та "Крапаль". Вони мали чергувати на контрольно-пропускному пункті в своєму підрозділі та перевіряти машини.

Через якийсь час "Крапаля" перевели до іншого підрозділу - батальйону "Чорна сотня", а його товариш залишився у козаків. Як розповіли екс-найманці, за службу грошей їм не платили, лише видавали продукти.

Першим залишив "службу" "Косяк" - в жовтні 2014 року. Другий молодик прослужив у "Чорній сотні" до лютого 2015. Та, побачивши, як військове керівництво жорстко поводиться із підлеглими та займається особистим збагаченням, чоловік також подав заяву про звільнення. За це його на 30 діб посадили в "кімнату тимчасового тримання затриманих", а потім відпустили.

Після цього приятелі спочатку мешкали в Донецьку, а потім переїхали до смт Курахівка. Там вони майже ні з ким не спілкувались і вели прихований спосіб життя.

Побачивши у поліцейських новинах, що закон передбачає звільнення екс-бойовиків що не скоювали тяжких злочинів, від кримінальної відповідальності, обидва чоловіки прийшли з повинною до правоохоронців.

Згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, саме добровільна здача є підставою для повернення учасників НЗФ до нормального життя без покарання.