Нацрада попередила NewsOne через сюжет з пропагандою російських ВПС

Члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення одностайно ухвалили рішення про попередження телеканалу NewsOne за пропаганду органів держави-агресора

Про це повідомив член Національної ради Сергій Костинський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

На думку членів Національної ради, телеканал порушив вимоги абзацу дев’ятого частини другої статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення".

"Не допускається використання телерадіоорганізацій для: трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора", - йдеться в статті.

За результатами позапланової перевірки, в ефірі ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne) від 17 грудня 2017 р. встановлено: у випуску передачі "Світова політика з Олегом Волошиним" (вже знята керівництвом телеканалу з ефіра), який був присвячений огляду військових дій у Сирії, ведучий прокоментував відео із демонстрацією роботи військово-повітряних сил держави-агресора.

Костинський зазначив, що перевірка здійснена через звернення до Національної ради народних депутатів Ірини Геращенко та Ірини Фріз.