Охороняв будівлю з полоненими і бачив катування: поліції здався екс-найманець окупантів

Поліції здався екс-найманець окупантів, який охороняв захоплену будівлю СБУ з полоненими і бачив знущання окупантів над українськими заручниками та власними підлеглими

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Екс-учасник бандформування розповів, що влітку 2014 року за власним бажанням приїхав до Донецька, аби долучитися до окупантів. Однак спочатку чоловіку потрібно було пройти "виправний термін", а саме – розвантажувати фури із гуманітарною допомогою. Після двох місяців роботи вантажником 22-річний новобранець отримав форму військового зразка, автомат із набоями і позивний "Крош".

Через кілька днів "Кроша" розподілили до групи швидкого реагування, в якій він разом із іншими бойовиками охороняв адмінбудівлі. Найманець розповів, що бачив знущання терористів над українськими полоненими. Крім того, йому не подобалося ставлення командирів "ДНР" до своїх підлеглих. Все це змінило його думку про "руський мир", і він здав зброю, форму та повернувся в Новогродівку, прослуживши близько трьох місяців.

В рідному місті чоловік влаштувався на роботу, але намагався вести прихований спосіб життя і майже ні з ким не спілкувався. Так тривало 4 роки, поки екс-найманець не побачив в новинах, що такі самі рядові учасники НЗФ, як він, розпочали нове життя без покарання завдяки добровільній здачі до поліції.

Наразі поліцейські Селидівського відділення поліції перевіряють діяльність чоловіка у складі бандформування.