Трамп розблокував десятки користувачів Twitter, які його критикували

Президент США Дональд Трамп розблокував десятки користувачів Twitter, дозволивши їм бачити його обліковий запис і дописи

Трамп зробив це після того, як до Міністерства юстиції США було надіслано листа із закликом до президента дотримуватися постанови суду, згідно з якою його обліковий запис є публічним форумом, інформує The Hill.

Розблокування деяких користувачів відбулося на прохання The Knight First Amendment Institute, організації в Колумбійському університеті, що виступає за свободу слова та преси. Інститут направив запит у Міністерство юстиції з докладними даними про облікові записи, які є лише частиною загальної кількості облікових записів, які були заблоковані президентом.

Щонайменше 20 осіб у списку підтвердили, що вони були розблоковані у вівторок. Як повідомляється, до списку входять автори і кінопродюсери, які публічно критикували президента.

Функція блокування у Twitter не дозволяє заблокованим користувачам бачити публікації облікового запису або відповідати на них. Трамп використовував її для того, щоб заглушити критиків, які відповідають безпосередньо на його твіти.

За твітами Трампа стежить більш ніж 54 мільйони людей у всьому світі, і федеральний суддя у травні постановив, що президент порушує права американців, коли не дає їм відповідати на його дописи.