Юрист Януковича Портнов отримав в управління телеканал NewsOne

Колишній заступник голови адміністрації президента Януковича Андрій Портнов заявив, що Володимир Мураєв передав йому телеканал NewsOne в управління строком на три роки

Про це Портнов написав у Facebook.

"Власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв передав мені телеканал в управління строком на три роки. За умовами договору, на комерційних умовах мені передано право здійснювати усю діяльність по управлінню телеканалом", - написав Портнов.

За словами Портнова, угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в діяльність каналу або в односторонньому порядку припинити договір. Якщо власник захоче продати канал, то за умовами договору він повинен пріоритетно запропонувати його Портнову.

Угода була підписана 27 серпня у Відні.

Портнов 2 квітня 2010 року був призначений заступником голови адміністрації президента Віктора Януковича. Портнов також став керівником головного управління з питань судової реформи і судоустрою.

24 січня 2014  року у розпал Революції Гідності Портнов був призначений першим заступником очільника АП. Після перемоги Революції гідності Портнов виїхав з України до Росії, потім жив у Відні.

28 лютого 2014 Генеральна прокуратура України скерувала вимогу до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України з вимогою негайно затримати осіб, які причетні до масових вбивств активістів у центрі міста Києва в період з 18 по 22 лютого 2014 року, в цьому списку і колишній заступник голови Адміністрації Президента Андрій Портнов.

У лютому 2018 року в прокуратурі Автономної Республіки Крим повідомили, що відомство перевіряє причетність колишнього першого заступника адміністрації президента Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку анексії півострова.