Арт-фестиваль “Кропивницький 2018”. Чому варто поїхати і що там відвідати

Вулиці перетворюють на арт-майданчики і циркові майданчики, а площі перетворюють на виставковий простір. 29 серпня стартував Національний мистецький фестиваль "Кропивницький 2018"

"Герої серед нас" - таким є гасло фестивалю цьогоріч. Під час фесту розповідатимуть про людей, яких не звикли називати героями. Їхня героїчність відображається у щоденних вчинках та самовідданості справі.

Організатори фестивалю знайшли тих, хто зробив вибір між байдужістю і суспільною активністю. Їхні історії на великих екранах побачать усі відвідувачі головних локацій фестивалю.

Одна з особливостей фесту - локації різного формату. Перший фестиваль проводили у театрі імені Кропивницького, на Театральній площі, Ковалівському парку, а також у філармонії та на площі Героїв Майдану.

Цього року все масштабніше - у програму додали Фортечні вали та Кіровоградський музичний коледж.

Арт-пленер перетворить на виставковий простір усі центральні вулиці та площі міста, а вулиця Дворцова у різні дні фесту перетворюватиметься то на величезну книжкову толоку чи на літературний майданчик, або на сцену, де виступатимуть вуличні музиканти.

А ще тут показуватимуть циркові перформанси просто неба та вируватиме ярмарок вуличної їжі.

"Переповнює гордість, що всі ми спільно зробили велику справу. Фестиваль почав об’єднувати людей і довкола мистецьких подій, і довкола нової назви міста, а місто Кропивницький стало енергетичним простором для людей, які об’єднуються.Мистецькі фестивалі - це інвестиція в потенціал міста», - поділився міністр культури України Євген Нищук.

 Програма Національного мистецького фестивалю "Кропивницький 2018"