ГПУ закрила справу, через яку прослуховували Холодницького, - ЗМІ

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо нібито вимагання хабара Спеціалізованим антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на джерела у ГПУ.

За повідомленням, йдеться про провадження, порушене за ст.368 (Прийняття пропозиції,обіцянки або одержання неправомірної вигоди), на підставі якого в кабінеті Холодницького було встановлено прослуховуючий пристрій.

У провадженні йшлося про те, що очільник САП нібито вимагав у невстановленої особи хабар у вигляді мікроавтобуса.

Нагадаємо, 20 березня у робочому кабінеті Холодницького виявили приховані засоби прослуховування.

Згодом очільник САП підтвердив цю інформацію, а гепрокурор Юрій Луценко визнав прослуховування кабінету Холодницького. Тоді він і розповів, що ГПУ та НАБУ проводили слідчі дії щодо керівника САП.

30 березня Холодницький не прийшов на допит до Генпрокуратури. У ГПУ розповіли, що справу, в якій фігурує Холодницький, розслідують уже півроку

30 березня Луценко звернувся до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів із проханням про звільнення Холодницького з посади. 4 квітня оприлюднили фрагменти записів у кабінеті Холодницького. 

У травні генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу повідомив, що прослуховування Холодницького було встановлено в зв'язку з тим, що слідство зафіксувало контакти якогось підозрюваного в шахрайстві з оточенням керівництва САП. Йдеться про справу податківця Святослава Денисюка, якого взяли під час податкової облави рік тому.

У підсумку, КДКП винесла Холодницькому догану, після чого з нього, навіть, не зняли премію.