Пес випав із човна під час шторму, але проплив 5 кілометрів до берега крізь хвилі

Собака, що впала з яхти під час шторму, зуміла проплисти п'ять кілометрів і вибралася на сушу

Про це йдеться в Yahoo News.

Шейн Хейл з американського міста Сарасота, штат Флорида, хотів обійти під вітрилом весь світ. З собою мандрівник взяв тільки улюбленого вихованця - пса на прізвисько Харлі, якого завів п'ять років тому.

Біля західного узбережжя Флориди яхта потрапила в сильний шторм. Судно ледь трималося на плаву, згодом відмовив двигун. Пес опинився за бортом. Чоловік кинувся до свого собаки, який був на прив'язку і в жилеті - але коли витягнув мотузку, на ній був лише жилет, без собаки.

Згодом чоловік спробував завести двигун знову, щоб кинутися на порятунок пса, але того вже ніде не було видно. Хейл зв'язався з береговою охороною і став чекати порятунку. Хоча буря знищила яхту, на яку він витратив всі заощадження, його турбував тільки зниклий пес.

"Господар був абсолютно непохитний, - розповідає капітан буксира, який приплив на допомогу Хейлу. - Каже: "Треба знайти собаку. Плюньте на корабель, мені потрібна тільки собака". Ви не уявляєте, в якому сум'ятті він був".

Опинившись на березі, мандрівник написав про зниклого собаку в соцмережах. Менш ніж через добу йому подзвонила людина, яка знайшла Харлі на пляжі. Собака зуміла проплисти п'ять кілометрів серед триметрових хвиль і благополучно дісталася до суші.

Згодом чоловік оновив дописав у Facebook. Також він попрохав людей про фінансову допомогу, адже разом з човном було знищено і все майно Хейла - чоловік і пес опинилися на вулиці.