Поліція затримала посадовців аеропорту "Бориспіль" за систему "відкатів"

Хабарі посадовці вимагали від підприємців за підписання договорів на проведення тендерів на закупівлю товарів, робіт і послуг за держкошти. У ході обшуків вилучили понад 400 тис грн "відкатів"

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

У межах кримінального провадження встановили, що посадовцями за "відкат" в розмірі 10-20 % надавалися незаконні переваги окремим підприємцям під час проведення тендерів та укладення договорів щодо закупівель за держкошти у 2018 році товарів, робіт і послуг.

Було встановлено, що зазначені договори укладалися умисно за завищеними цінами, а також зазначеним підприємствам надавалися умови по швидкій процедурі оплати по договорам.

Під час проведення комплексу слідчих дій правоохоронці задокументовали протягом травня - серпня 2018 року 30 фактів вимагання та отримання хабарів.

29 серпня, працівники поліції та прокуратури затримали фігурантів під час одержання ними чергової частини неправомірної вигоди. 

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів, а також за місцями здійснення господарської діяльності ряду товариств, котрі були причетні до злочинної діяльності.

Під час процесуальних заходів вилучили понад 430 тис грн, які були отримані у вигляді "відкатів", "чорнові" записи та інші докази, що мають значення по справі.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 3ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.