Шукав "легких грошей", а отримав 8 років тюрми: на Донеччині засудили окупанта

На Донеччині до 8 років в'язниці з конфіскацією майна засудили учасника незаконних збройних формувань "ДНР"

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донеччини. 

У ході досудового розслідування встановлено, що 36-рінчий уродженець Макіївки, який із сім'єю проживав на підконтрольній Україні частині Донеччини, у 2015 році приїхав до батьків на окуповану територію. 

Коли дрібна та низькооплачувана робота набридла, чоловік для заробляння "легких грошей" добровільно прибув до військомату "міністерства оборони терористичної організації "ДНР" . Його зарахували до складу роти радіаційного, хімічного та біологічного захисту 9-го полку 1-го Армійського корпусу "ДНР", що розташована у с. Безіменне Новоазовського району.

До обов’язків новоспеченого терориста входило обслуговування військової техніки. Крім того, отримавши військову форму,  військовий квиток та вогнепальну зброю з боєприпасами, він чинив опір підрозділам ЗСУ у вказаному районі.  

У січні 2016 року макіївчанин звільнився зі служби, натомість вже через рік, знов таки з корисливих мотивів, став бійцем 5-ї роти 2-ї мотострілкової бригади 11-го полку 1-го Армійського корпусу "ДНР"  та воював в районі Донецька.

У квітні 2018 року, під час проведення українськими правоохоронцями контррозвідувальних заходів в районі Водяному Ясинуватського району, найманця затримали та заарештовали.

За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України, обвинуваченого засуджено до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.