10 шкіл Донеччини призупинили роботу через наближення до зони бойових дій

Десять закладів загальної середньої освіти у Донецькій області призупинили роботу через наближення до зони бойових дій

Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

Він зазначив, що у перший день навчального року чотири капітально відремонтовані опорні школи відкриються у Вугледарі, Добропіллі, Костянтинівці та Маріуполі.

Тобто, почнуть працювати вже 16 реконструйованих опорних закладів, 12 з яких було відкрито протягом 2017-2018 років. Зараз реконструюють ще 12 навчальних закладів. 

"Загалом на підконтрольній українській владі частині Донеччини відкриється 522 заклади загальної середньої освіти, де вчитимуться 160 тисяч учнів, у тому числі 8800 - тимчасово переміщені з окупованої території. До першого класу прийде 17,8 тисяч першокласників, 17 600 з них вчитиметься українською мовою", - наголосив Каць. 

Зараз у "сірій" зоні, що знаходиться на лінії розмежування, розміщено 113 закладів освіти: 53 дитсадки, 54 школи, 6 училищ та школа-інтернат. У них навчається 15 303 дитини.

"Через наближення до зони бойових дій призупинено роботу 10 закладів загальної середньої освіти: три - у Волноваському районі, по два -в Авдіївці, Мар’їнському, Ясинуватському районах, а також Мар’їнська школа-інтернат обласної комунальної власності", - підсумував Куць.