Користуючись перемир'ям, Росія почала перекидати артилерійські підрозділи на Донбас, - розвідка

Російська влада використовує "шкільне" перемир'я для того, щоб перекинути більше своїх озброєних артилерійських підрозділів на Донбас

Про це під час брифінгу заявив полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє прес-центр Міністерства оборони.

Українські розвідники з'ясували, що російське командування використовує "шкільне перемир’я", щоб наростити бойові можливості своїх окупаційних адміністрацій.

Тому зараз на окупований Донбас з Росії перекидають додаткові артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні реактивні системами залпового вогню. Ці підрозділи розміщуються здебільшого на територіях об’єктів "державної комунальної власності", зокрема освітніх і медичних закладів.

Через це окупаційні адміністрації примусово переводять усіх працівників задіяних у сфері забезпечення роботи освітніх і медичних закладів у категорію "держслужбовців".

"Зазначений статус автоматично обумовлює заборону виїзду на територію підконтрольну уряду України та інші обмеження громадянських прав. Нововведення викликало негативну реакцію серед працівників сфери освіти і медицини на окупованих територіях, які у будь-який спосіб уникають написання заяв на отримання статусу "держслужбовців", - пояснив Гуцуляк.