На Донеччині дітей вчитимуть прибічники терористів. Активісти просять очільника області втрутитися

На Донеччині активісти звернулися до нового очільника області Олександра Куця з вимогою заблокувати діяльність керівників освіти, які підтримували терористів

Про це повідомляє Максим Потапчук у Facebook.

Зазначається, на у Донецькій області з 1 вересня у школи вийдуть педагоги із антиукраїнською позицією. Потапчук наводить приклади освітянських кадрів, які будуть працювати із дітьми. 

Зокрема, вчителька хімії Ольга Черкашина, яка звільнилася зі слідчого ізолятора, буде викладати у школі Костянтинівсього району. 

"В 2017-2018 р. вчителька працювала в агентурній мережі терористичної організації, так званого, "міністерства державної безпеки ДНР". Від Черкашеної російські терористи отримували інформацію, що могла завдати серйозної шкоди силам АТО", - пише Потапчук. 

Також, за словами Потапчука, з 1 вересня в опорній школі Іллінівської громади буде працювати екс-директорка костянтинівської школи №9 Ірина Прохоренко, яка в шкільній їдальні варила їжу та постачала її терористам. 

Активіст зазначає, що нещодавно відсторонили від посади директорку обласної освіти, львів'янку Надію Оксенчук, і це суттєво погіршує ситуацію. 

"В освіті зараз домінує партнерка регіонала Андрія Шишацького - Лук`янчук Тамара Олексіївна, котра наразі працює в Донецькій обласній адміністрації радницею з гуманітарних питань, та розбудовує мережу переважно з перефарбованих "старих надійних кадрів". До війни Тамара Олексіївна працювала в Донецьку заступницею голови облдержадміністрації з питань освіти і науки, молоді, сім’ї та спорту", - пише Потапчук.

Тому громадські організації звертаються до очільника Донецької області Олександра Куця із проханням вжити заходів.

"Наразі ми не можемо запропонувати універсального рішення за браком експертних думок і професійного досвіду в такій кількості царин, але з упевненістю й надією на розуміння звертаємось до нового голови Донеччини Олександра Куця з пропозицією скористатися досвідом міського голови Дніпра, який сміливо вирішив заблокувати діяльність директорів, завучів і вчителів шкіл міста, які підтримували терористів", - додається у повідомленні.