Одеські прикордонники затримали торговця людьми з Узбекистану

Прикордонники Одеського загону затримали торговця людьми, який прилетів зі Стамбула

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. 

Під час заходів прикордонного контролю на громадянина Узбекистану спрацювала база даних Інтерполу. Встановлено, що чоловіка розшукували у нього на батьківщині для арешту за скоєння злочину, передбаченого ст.135 КК Узбекистану "Торгівля людьми".

Про виявленого чоловіка поінформовали чергового Укрбюро Інтерполу у Києві, його передали співробітникам Нацполіції.

А в пункті пропуску "Сеньківка" відбулось спрацювання бази даних Інтерполу стосовно громадянина Молдови. Чоловіка розшукували правоохоронні органи Молдови за шахрайство. Іноземця прикордонники Чернігівського загону затримали та передали представникам поліції.

Крім того, за базою даних Інтерполу прикордонники Чернігівського загону виявили викрадений у Швеції автомобіль. Автомобілем "Фольксваген" 2009 року випуску через пункт пропуску "Нові Яриловичі" їхав громадянин Білорусі. Щодо виявленого правопорушення також повідомлено відповідні органи, водія та транспортний засіб  передано співробітникам Нацполіції.

Зазначається, що з початку року співробітники Держприкордонслужби за базою даних Інтерполу виявили 986 осіб, яких розшукували за вчинені ними злочини, та 136 викрадених транспортних засобів.