Реформа освіти - це не лише старт Нової української школи. У Держслужбі якості освіти розповіли деталі

Реформа освіти є базовою для України, розрахована на десятиліття та передбачає взаємодію між всіма зацікавленими сторонами

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів очільник Державної служби якості освіти Руслан Гурак.

"Реформа освіти не обмежується тільки стартом Нової української школи. Це - базова реформа, яка розрахована на десятиліття. І всі прекрасно розуміють, що необхідно набратися терпіння, бо це тільки початок", - наголосив він.

За словами Гурака, важка робота у цій сфері буде тривати кожного року, а її ефект буде залежати від всіх, зокрема від комунікацій між об'єднаними територіальними громадами, містами, міністерствами, Держслужбою якості освіти та іншими зацікавленими особами. 

Він зауважив, що суть реформи полягає і у оновленні процесу освіти. Зокрема, зараз на черзі два законопроекти - щодо загальної середньої та професійної освіти. 

Що стосується Державної служби якості освіти, то вона стоїть на порозі інституційної розбудови і зміцнення. 

"І коли буде спільне розуміння, що директор школи, його заступник і вчителі розуміють, що необхідно мати, забезпечити, тоді ця комунікація не дасть можливості страху, а дасть можливості відкритим системам, не боючись, рухатися до постійного вдосконалення якості", - підсумував Гурак.