Більше 300 нардепів вже підтримують "євроатлантичні поправки" до Конституції, - БПП

Кількість народних депутатів, чиї фракції підтримують ініціативу про закріплення у Конституції спрямування на членство в ЄС та НАТО, вже перевищує 300 голосів, сказав Герасимов

Про це заявив журналістам голова фракції БПП Артур Герасимов, передає Еспресо.TV.

Герасимов розповів про підсумки зустрічі Порошенка з лідерами парламентських фракцій.

"У вересні президент звернеться до парламенту зі своїм посланням. На зустрічі проговорювалися стратегічні питання. Перше — це внесення змін до Конституції в частині закріплення нашого спрямування на членство в ЄС та НАТО. Більшість учасників наради підтримала таку позицію президента. Кількість народних депутатів, чиї фракції підтримують таку ініціативу, вже перевищує 300 голосів. “Опоблок” висловив окрему позицію, а “Відродження” ще не провело засідання своєї групи", - сказав Герасимов.

За його словами, президент звернувся з проханням якнайшвидше проголосувати за оновлення ЦВК та за призначення суддів Конституційного суду. Президент також заявив, що мова не йде про дострокові вибори очільника держави чи парламенту. Також на зустрічі проговорювалися економічні питання, зокрема питання тарифів на газ.

Також з журналістами зустрівся очільник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Щодо оновлення ЦВК. Наші колеги по коаліції готові відкликати одне з подань, що розблокує процес оновлення Центрвиборчкому. Думаю, що цю сторінку ми перегорнемо. А законопроект про закріплення у Конституції нашого спрямування на членство в ЄС та НАТО треба якнайшвидше вносити до сесійної зали та проголосувати", - сказав Бурбак.