Чоловік провів у тюрмі 17 років, бо був схожим на справжнього злочинця

Річарда Джонса з Канзас-Сіті випустили з в'язниці в минулому році після того, як його засудили за злочин, якого він не скоював. Зараз чоловік вимагає компенсації

Про це пише Metro.

У 1999 році Джонса запроторили до в'язниці за озброєне пограбування після того, як на нього вказав свідок. Однак, коли він перебував у в'язниці, інші ув'язнені неодноразово говорили йому, що він дуже схожий на злочинця на ім'я Рікі Амос.

Джонс живе на іншій стороні Канзасу, в той час як його "двійник-злочинець" жив поблизу місця розбою. Пізніше виявилося, що не було ніяких доказів ДНК або відбитків пальців, що зв'язують Джонса зі злочином.

В даний час чоловік подав клопотання про отримання $1 млн США в якості компенсації від штату Канзас. Батько двох дітей, він пропустив дорослішання своїх доньок, яким наразі вже виповнилося 24 і 19 років.

"У мене забрали величезний шматок мого життя, і я ніколи не зможу його повернути. Я просто намагаюся якось стабілізуватися. Я все ще не відійшов від цього", - каже чоловік.

Він також додав, що намагався бути відповідальним батьком: "Я не був досконалим, але я був великою частиною їхнього життя, і коли мене посадили в тюрму, мені було важко, тому що я звик до того, щоб бути поруч з моїми дітьми".

Адвокат Джонса додав, що заявлена компенсація відносно невелика, "враховуючи незбагненні труднощі 17-річного протиправного тюремного ув'язнення". 

Наразі юристи працюють над тим, щоб чоловік отримав свідоцтво про невинуватість і компенсації, і нарешті міг продовжити своє життя.

42-річний чоловік раніше намагався кілька разів оскаржити свою справу, але спроби не були успішними. Лише дізнавшись про людину, яка виглядає так само, як він, і навіть має таке ж ім'я, він зв'язався з Індійським проектом на Середньому Заході, який надає юридичні послуги людям, які були помилково засуджені.

Інший адвокат, який працює по справі Джонса, сказав: "Ми були вражені, наскільки вони виглядали однаково . У всіх є двійник, на щастя, ми знайшли його".