Сеітаблаєв просить підписати петицію на сайті Білого дому у підтримку Сенцова

Кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв закликав українців підтримати політв'язня Олега Сенцова і підписати петицію на сайті Білого дому за його звільнення

Про це повідомляє Укрінформ

"Потрібно, щоб Олег Сенцов повернувся, живим, здоровим, щоб сів у режисерське крісло. Щоб повернулися всі бранці Кремля. Але насамперед це необхідно кожному з нас. Якщо ми вважаємо себе людьми, якщо вважаємо, що зміни починаються з себе, то ми повинні робити хоча б маленькі кроки. Термін даного кроку - 10 секунд задля того, щоб сказати про себе: я роблю принаймні те, що не потребує мого життя, не потребує голодування, не потребує поїздки на фронт. Я закликаю всіх: не будьте байдужими до життя людей, які своїм прикладом роблять все для того, щоб ми могли пити свою каву, знімати кіно, грати в театрі... Всього 10 секунд заради людей, які роблять це можливим!" - наголосив Сеітаблаєв.

Як зазначила актриса театру та кіно Римма Зюбіна, після 100 днів голодування Олега Сенцова в суспільстві відчувається спад уваги до цієї теми, тож флешмоб має на меті дати українцям поштовх.

"У нас залишається 5 днів, бо 8 вересня закінчується збір підписів... Невже ми не можемо зібрати 100 тисяч підписів (щоб Білий дім розглянув петицію про звільнення Олега Сенцова - ред.), щоб показати всьому світові, що ми не байдужі до долі Олега Сенцова?! Ми запускаємо флешмоб, бо дуже багато наших людей не знають, як це зробити. Ми всі відповідальні за те, що з ним станеться. Дивитися, як людина помирає, і нічого не робити - неприпустимо!" - сказала Зюбіна, уточнивши, що  на сьогодні зібрано 33 тисячі підписів, 

Відомий екстремальний мандрівник, керівник Міжнародного БФ "ІП-Фонд" Микола Подрезан запевнив, що українці за кордоном активно підтримують боротьбу за звільнення  Сенцова. 

"Ми повинні показати, що українці в Україні співчувають нашим бранцям не менше, ніж українці з американським, канадським, австралійським, південноафриканським чи іншим паспортами!" - закликав Подрезан. 

А знаменитий футболіст - колишній-гравець ФК "Динамо" Київ Іван Яремчук висловив сподівання, що спортсмени і численні шанувальники футболу підтримають цю акцію. 

"Хочеться, щоб наші хлопці вийшли на свободу, побачили свої сім'ї, повернулися на роботу і займалися своєю улюбленою справою", - зазначив він.

Учасники презентації поінформували, що для заповнення петиції необхідно тільки вказати своє ім'я, прізвище та електронну адресу - це справді 10 секунд часу. 

Для підтримання петиції перейдіть за посиланням.