Український фільм "Міф" про Сліпака виграв нагороду в Португалії

Український фільм "Міф" про історію життя оперного співака та добровольця Василя Сліпака здобув одну з головних нагород на фестивалі в Португалії

Про це повідомляє посольство України в Португалії.

"2 вересня 2018 року в м.Лісабон за участі кінорежисера Івана Ясного відбувся показ документального фільму "Міф" - стрічки про життя та героїзм патріота України Василя Сліпака; фільму, який вчора виграв одну з головних нагород Festival de Cinema da Figueira da Foz, Portugal", - йдеться у повідомленні. 

Нагороду особисто отримав режисер стрічки Іван Ясній.

Довідка. Василь Сліпак народився у Львові, вигравав вокальні конкурси та зрештою переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там співака здобув славу та зробив успішну кар’єру на світових оперних сценах. Сліпак взяв активну участь у Революції Гідності, очоливши демонстрації у Франції, згодом долучився до волонтерського руху, а потім залишив сцену та пішов добровольцем воювати на Донбас. На війні він мав позивний "Міф". Під час виконання бойового завдання Сліпак загинув від кулі снайпера.

Василь Сліпак - кавалер ордена "За мужність" І ступеню, Герой України, кавалер ордена "Золота Зірка".

Режисерами картини про українського героя є Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсерами – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель. Проект "МІФу" став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Сума державної фінансової підтримки фільму склала 620 тис. грн. при загальній вартості виробництва 1,577 млн грн.

Зйомки стрічки відбувалися з серпня 2016 року до квітня 2017, у Парижі, Львові та на фронті на Світлодарській дузі.