Глава МВС Італії звинуватив Меркель у грубих помилках в міграційній політиці

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель допустила грубі помилки в міграційній політиці

В інтерв'ю DW італійський міністр зазначив, що Меркель "недооцінювала ризик соціальних конфліктів, стверджуючи, що в Німеччині є місце для сотень тисяч цих людей".

Сальвіні вкотре підкреслив, що має намір покласти край всякому прибуттю мігрантів.

Коментуючи події в німецькому Хемніці, де в кінці серпня відбулися масштабні заворушення в зв'язку зі смертю після бійки 35-річного громадянина Німеччини, Сальвіні нагадав й про інші інциденти, пов'язані з біженцями, зокрема в новорічну ніч 2015/2016 в Кельні. Після святкування Нового року на площі біля кельнського центрального вокзалу більше тисячі жінок подали заяви в поліцію про викрадення і сексуальні домагання. Серед нападників виявилося багато молодих людей переважно з північноафриканських країн, які нещодавно приїхали до Німеччини.

"Однак уряд Німеччини протягом років недооцінював цю проблему", - додав він.

Глава МВС Італії також сказав, що підйом правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини став відповіддю німецького населення на курс Берліна щодо прийняття біженців.