У Одесі відправляли важкі наркотики поштою під виглядом корму для тварин

Співробітники СБУ блокували діяльність злочинної групи в Одесі, яка займалася контрабандою важких наркотиків

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Правоохоронці встановили, що двоє одеситів замовляли наркотики з-за кордону. "Товар" вони отримували міжнародними поштовими відправленнями. Через мережу дилерів зловмисники збували канабіс, ЛСД та пігулки MDMA на території Київської, Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Вінницької областей. Для приховування діяльності ділки переправляли наркотики клієнтам поштою під виглядом товарів для тварин. 

За попередньою інформацією, щомісяця ділки відправляли до 200 "посилок" з наркотиками та психотропами на суму від 500 до 10 000 гривень кожна. 

В Одесі затримали двох організаторів угруповання під час пакування чергових "поштових відправлень". 

При проведенні обшуків у фігурантів справи вилучили понад 1,5 кг синтетичних канабіноїдів, понад 300 марок ЛСД, 500 пігулок МДМА та більше ніж кілограм курильних сумішей. Вартість вилучених речовин за цінами "чорного ринку" становить понад 2 млн грн. 

Також правоохоронці затримали на території Винницької та Харківської областей чотирьох реалізаторів оптових партій наркотиків. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.