Трансфер Шевченка став найдорожчим в історії англійської Прем'єр-ліги, - експерти

Британське видання Totally Money назвало топ-100 найдорожчих футболістів в історії англійської Прем'єр-ліги

Аналітики врахували інфляцію і реалії сучасного трансферного ринку з істотним подорожчанням, повідомляється на сайті видання.

За їх підрахунками, літр бензину в 1992 році (коли і стартувала Прем'єр-ліга) коштував 50 центів. Зараз - близько 11 фунтів.

Рейтинг очолив нинішній тренер збірної України Андрій Шевченко, який в 2006 році перебрався з Мілану в Челсі за 29 мільйонів фунтів. У нинішніх реаліях видання оцінює перехід українського форварда в 144 мільйонів фунтів, що робить його найдорожчим футболістом в історії АПЛ.

До порівняння, Поль Погба, який перебрався в Манчестер Юнайтед в сезоні 2016/17 за 86 мільйонів фунтів, зараз оцінюється, згідно з рейтингом, в 117 мільйонів.

Також в топ-100 потрапив і Сергій Ребров. Український форвард в 2000 році переїхав з Динамо в лондонський Тоттенхем за 11 мільйонів фунтів. Зараз екс-форвард коштував би 53 мільйони фунтів.

Окрім того у Totally Money розробили вартість кожного футболіста, який або колись грав в АПЛ, або грає зараз. Наприклад, Ярмоленко навіть трохи впав в ціні. Вест Хем купив українця за 17 мільйонів і 800 тисяч фунтів. Зараз Андрій оцінюється в 17 мільйонів і 320 тисяч фунтів.