Через хімічні викиди у Криму почав погіршуватися стан прикордонників

В українських прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан", почало погіршуватися здоров'я

Про це заявив помічник очільника державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі одного з каналів, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що станом на ранок 5 вересня ситуація не змінилася: вітер продовжує віяти вглиб окупованого півострова, тому здоров'ю людей, які живуть на адмінмежі з Херсонською областю, нічого не загрожує.

При цьому, за його словами, ці люди також відчувають погіршення стану самопочуття. Слободян додав, що прикордонники завжди готові надати допомогу громадянам, які хочуть поїхати з Криму на материкову Україну, рятуючись від шкідливих викидів.  

"Регулярно наші медики цікавляться станом здоров'я наших прикордонників, які несуть службу в безпосередній близькості від цього заводу. Були скарги на самопочуття, це запаморочення, нудота, головний біль, але після відповідних медичних консультацій та прийому ліків, ці симптоми вдавалося зняти. Таких людей замінюють на службі, дають їм можливість відпочити і ретельно обстежують", - наголосив Слободян.