Комітет Ради з нацбезпеки рекомендував підтримати "євроатлантичні" поправки до Конституції

Комітет Ради з національної безпеки та оборони рекомендував підтримати законопроект щодо закріплення курсу України на НАТО та ЄС

Про це йшлося у ефірі Еспресо

Рішення підтримали одноголосно. 

"Депутати спочатку мають проголосувати, щоб набралось 226 голосів і розглянули цей законопроект. Потім його направлять до Конституційного суду, який має співставити його з чинною конституцією. Потім законопроект повернуть у ВР і десь у січні, можливо, Рада буде голосувати за нього в цілому", - зазначив кореспондет Еспресо. 

За словами Ірини Луценко, зараз багато депутатів підтримують цей законопроект, за винятком Опозиційного блоку. Його члени вважають, що він наразі не на часі. Проте, вони збираються проводити внутрішні обговорення і можуть змінити думку. 

Також, на комітеті голосували за законопроект про зміни до статуту Збройних сил України щодо зміни привітання на гасло "Слава Україні - Героям Слава". Але прийняти рішення в цілому не змогли, а лише взяли за основу. За словами представника "Народного фронту" Андрія Тетерука, у законопроекті немає всіх силових підрозділів, а тільки підрозділи Збройних сил України.