У Білому домі назвали нову книгу про Трампа "сфабрикованими історіями"

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що описані в книзі журналіста Боба Вудворда "Страх: Трамп в Білому домі" історії є сфабрикованими

За її словами, багато хто з цих історій - "від незадоволених екс-працівників, які намагалися виставити президента в поганому світлі", повідомляє CNBC.

"Демократи і їх союзники в засобах масової інформації розуміють, що політика президента працює, і з таким успіхом, що ніхто не зможе перемогти його в 2020 році, навіть близько", - сказала Сандерс.

У свою чергу глава апарату Білого дому Джон Келлі спростував написану про нього в книзі історію про те, що він в розмові з колегами називав Трампа "ідіотом".

За його словами, у них з Трампом склалися "неймовірно відверті та міцні відносини".

Келлі також наголосив, що залишається прихильним політиці президента Трампа.

Раніше повідомлялося, що американський журналіст-розслідувач, член редколегії газети The Washington Post Боб Вудворд випускає у світ книгу про президента Трампа і його адміністрації під назвою "Страх: Трамп в Білому домі".

У книзі йдеться про те, що підлеглі Трампа вважають свого боса недоумкуватим. Автор наводить слова чинного глави апарату Білого дому Джона Келлі, який назвав Трампа "ідіотом" і "таким, що зірвався з петель". А міністр оборони Джеймс Меттіс, за словами Вудворда, сказав, що інтелект президента є на рівні "п'яти- або шестикласника".

Трамп також не дуже добре ставиться до своїх підлеглих. Так, одного він назвав генерального прокурора Джеффа Сешнса "розумово відсталим", а екс-главу Держдепартаменту США Рекса Тіллерсона - "недоумком".

Книга заснована на сотнях годин інтерв'ю з людьми, що мають безпосереднє відношення до президентства Трампа. В цілому з книги Боба Вудворда складається враження, що Трамп дуже погано орієнтується в міжнародній політиці, а його адміністрація погано виконує свої функції і загрузла у внутрішніх чварах.

Коментуючи вихід цієї книги, президент Трамп заявив, що вона є спробою вплинути на проміжні вибори в американський Конгрес.