У Нікополі затримали чотирьох наркоторговців із "Білого братства"

4 вересня у Нікополі Дніпропетровської області проведено 52 обшуки з приводу викриття злочинної організації "Біле братство", яка діяла в кількох областях України

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

За результатами обшуків затримано четверо осіб, які збували наркотичні засоби мешканцям міста.

Окрім того, іншим трьом учасникам мережі, двоє з яких - працівники кримінальної поліції Нікопольського міського управління ГУ НП у Дніпропетровській області, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За невжиття заходів щодо викриття мережі збуту та непритягнення до відповідальності «перевертні» щомісячно отримували грошові відкати від наркоділків. Задокументовано одержання 72 тис. гривень у якості хабарів.

У ході проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено зброю та бойові припаси (граната РГД-5 із запалом, підствольний гранатомет та граната до нього, протипіхотна міна, автомати, тротил, електродетонатори, тротилові шашки, патрони різного калібру, запчастини до пістолетів та автоматів), наркотичні засоби різного походження (метамфетамін, амфетамін, марихуану, кущі конопель, прекурсори та приладдя для виготовлення наркотичних речовин), грошові кошти в різній валюті (гривні, долари США, рублі), мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, службові посвідчення, закордонні паспорти.