У одеському притулку підліток майже рік ґвалтував та бив молодших дітей

У одному із притулків Одеси 16-річний підліток щонайменше 9 місяців ґвалтував і бив молодших дітей

Про це повідомив радник голови Одеської ОДА з питань захисту дітей Артем Поланський у Facebook. 

Хлопець потрапив до притулку у 13 років. Він отримав статус дитини, позбавленої батьківської опіки, приблизно рік тому і пробув у притулку 3 роки замість 3 місяців, передбаченим законом. 

"Хлопець почав дорослішати, і сьогодні це вже підліток, якому 16,5 років. Приблизно з грудня 2017 року він почав шукати вихід своїм "бісам". А саме - ходити вночі голим по притулку, ґвалтувати дітей молодшої групи, а у випадку відмови - знущатися над ними і бити", - пише Поланський.

Він зазначає, що це стало відомо випадково 30 серпня 2018 року, коли обласна служба у справах дітей намагалася влаштувати підлітка до дитячого будинку сімейного типу.

"І раптом - хлопець у психіатричній лікарні зі вчора, девіантна поведінка та сексуальний розлад", - написав Поланський. 

31 серпня співробітники обласної Служби у справах дітей опитали дітей у притулку і факти насилля підтвердилися. При спробі встановити психічний стан підлітка-ґвалтівника виявилось, що з притулку зникли всі карти психологічної роботи з дітьми та журнал спостережень. 

"8-річний хлопчик, найбільше морально постраждалий від підлітка, три місяці спав під ліжком та боявся виходити до туалету", - додав Поланський. 

Зазначається, що злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.