Уряд звільнив в.о. голови ДФС Мирослава Продана

Кабінет міністрів звільнив виконуючого обов'язки очільника Державної фіскальної служби Мирослава Продана

Про це заявила  в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє "Укрінформ".

"Мирославом Проданом прийняте рішення про звільнення за власним бажанням. Уряд це рішення підтримав", - наголосила вона.

Маркарова додала, що до проведення конкурсу виконувати обов'язки буде Олександр Власов, який 3,5 роки очолював підрозділ "Фантом", який займався ДФС у зоні АТО.

Продан також прокоментував рішення Кабінету міністрів у себе в Facebook.

"Сьогодні уряд вирішив оголосити конкурс на посаду голови ДФС. Рішення прогнозоване та очікуване", - наголосив він.

За словами Продана, він повністю підтримуэ ідею проведення конкурсу та буде брати в ньому участь, бо у його команди є не лише стратегія дій та бачення розвитку ДФС, а й реальні результати.

"За останні 1,5 року і в митній, і в податковій сферах зроблено величезний крок уперед. Електронний реєстр відшкодування ПДВ, автоматизована система блокування ризикових накладних, електронні сервіси, Єдине вікно, стаціонарні сканувальні системи, відновлено взаємодію на міжнародному рівні, налагоджено постійний діалог з бізнесом, перекрито найпотужніші контрабандні схеми, суттєво збільшено надходження до бюджету - це лише частина здобутків нашої команди. Ніколи раніше позитивні процеси у податковій та митній сферах не відбувались настільки динамічно та ефективно", - зауважив він.