Країни Балтії просять в американської мережі прибрати товари з написом "СРСР"

Посол Литви в США Роландас Кріщюнас звернувся до керівництва американської торговельної мережі Walmart з проханням відкликати з товарообігу одяг цієї марки з радянською символікою

Про це пише Kauno.Diena.lt.

"Рішення демонструвати і рекламувати символи, пов'язані з масовими вбивствами невинних людей, не можуть і не повинні оцінюватися як звичайний хід бізнесу. Реклама таких символів резонує з великим болем", - заявив Кріщюнас.

"Не думаю, що керівництво Walmart свідомо вирішило образити мільйони невинних жертв або їхніх нащадків, або ж стати на бік відповідальних за злочини проти людства. Однак, у цьому разі, майки та інші продукти з символами масових вбивств повинні бути негайно відкликані", - йдеться у листі.

Крім того, пізніше група депутатів з Литви, Латвії та Естонії написала ще одного листа у Walmart, заявивши, що "надзвичайно розчаровує факт, (що мережа) не виявляє поваги до мільйонів різних громадян, які стали жертвами радянського тоталітарного режиму".

Продаж таких товарів "демонструє відсутність людської порядності", заявили депутати. Вони додали, що Walmart "бере участь у пропаганді тоталітаризму, порушень прав людини та придушення свободи та демократії серед своїх клієнтів у всьому світі".

"Ми закликаємо Walmart Inc. продемонструвати свою корпоративну відповідальність (...) і негайно припинити продаж таких товарів", - йдеться у листі.

Поки у Walmart не відреагували на вимогу балтійських держав.