Луценко пояснив, чому доступ до телефону журналістки "Схем" довелося отримувати через суд

У ГПУ кажуть, що журналіст і головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька відмовилася надавати інформацію в рамках кримінального провадження, через що для отримання доступу до її телефону довелося звернутися до суду

Про це генпрокурор Юрій Луценко написав у коментарі під постом члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Євгена Глібовицького.

Він зазначив, що Седлецька є свідком у справі про розголошення таємниці слідства щодо очільника НАБУ Артема Ситника. Зокрема, за його словами, фоноскопічна експертиза встановила приналежність голосу Ситнику.

"Але слідство зобов‘язане встановити час події.  Журналіст відмовилася давати інформацію про час зустрічі з керівництвом НАБУ. Відтак, у нас нема іншого варіанту, як отримати за рішенням суду інформацію про локалізацію мобільного телефона журналіста за час, коли почалося прослуховування і розголошення даних потерпілої", - наголосив Луценко. 

Він додав, що жодної інформації про контент розмов журналіста слідство не потребує.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року  в інтернет потрапив аудіозапис розмови з головними редакторами кількох видань, на якому людина, з голосом схожим на Ситника, розповідала деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитувала матеріали справи щодо екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

В результаті, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження проти директора НАБУ Ситника через розголошення даних досудового слідства.