У Міноборони презентували нові надлегкі та маневрені бронежилети

У Міністерстві оборони України почали військово-дослідні випробування (ВДВ) нових бронежилетів для наших військовослужбовців

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ у своєму Facebook.

Упродовж найближчих місяців у польових умовах бійці тестуватимуть експериментальні зразки, надані виробниками.

Як зазначається, першу модель полегшеного бронежилета від НВП ТЕМП-3000 у кольорі ММ-14 надали до учбового центру Сил спеціальних операцій України (ССО).

У новому бронежилеті передбачено систему швидкого скидання та евакуаційний фал (прототип евакуаційної стропи). Також до комплекту входять протиуламковка РПС (розвантажувальна система), з’ємні модулі захисту паху, стегон та плечей.

Крім того, у цих зразках змінено колір та поліпшено анатомічність форми.

"Більше можливостей припасування під себе, додані демпферні вставки для вентиляції, а також збільшено площу протиуламкового захисту з кевлару. Тепер від уламків бійця захищає РПС, до якої також додано кевларовий пакет", - йдеться у повідомленні.

Наразі, за даними прес-служби, бійці 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ будуть випробовувати оновлені загальновійськові бронежилети від ТЕМПу.