Україна не може залишатися поза ініціативи Трьохмор’я, - Княжицький

Інтереси країн Східної і Центральної Європи мають бути почуті та враховані. І в цьому контексті мати спільний голос в ЄС – це дуже позитивний момент, сказав голова комітету ВР

Про це в четвер, 6 вересня, сказав народний депутат, голова Комітету з питань культури і духовності, Микола Княжицький під час обговорення ідеї Трьохмор’я парламентської асамблеї Східної та Центральної Європи на Економічному форумі, який проходить в польському місті Криниця-Збруй.

"Ми вітаємо цю співпрацю. Інтереси країн Східної і Центральної Європи мають бути почуті та враховані. І в цьому контексті мати спільний голос в ЄС – це дуже позитивний момент", - сказав Микола Княжицький.

На його думку, Україна не може залишатися поза цим процесом об’єднання, особливо в момент війни з РФ.

"Уявіть собі ситуацію, якщо економічного потенціалу України не вистачає - російські економічні впливи стають сильними, ізоляція нашої країни від ЄС зростає, Україна стає членом російського простору. Це не означає, що Україна буде буфером між ЄС та РФ. Тоді буфером стають Польща, Литва та інші члени ЄС", - сказав народний депутат.

Він також зазначив важливість економічної інтеграції.

"Так, ми розуміємо, що політична інтеграція з ЄС не буде швидкою, на це є об’єктивні причини. Проте, країни Трьохмор’я об’єднуються заради економічних інтересів. Я абсолютно вітаю долучення України та інших країн, які не є членами ЄС до цього процесу. Економіка та безпека – це вектор нашого об’єднання", - сказав Микола Княжицький.