Вчені пропонують рятувати людей за допомогою VR-шолому і дрона

У США науковці створили систему, яка дозволить кваліфікованим лікарям керувати діями людей, які надають першу медичну допомогу

Як повідомляє Університет Пердью, система складається з дрона з камерою, що транслює зображення оператору і шолома доповненої реальності, який може передавати візуальні інструкції.

Розробники передбачили в додатку для шолома стабілізацію зображення. Відеопотік з шолома виводиться на сенсорний екран оператора, який може накладати на тіло пацієнта написи, лінії або медичні інструменти, які необхідно застосувати.

Вся ця інформація виводиться на шолом доповненої реальності і "прив'язується" до тіла пацієнта, залишаючись в одному і тому ж положенні, навіть якщо положення шолома змінюється.

Крім шолома доповненої реальності в системі також використовується дрон, які зависає над обома людьми і передає на екран оператора зображення, що дозволяє побачити все тіло пацієнта, а також навколишнє оточення.

Інженери припускають, що в майбутньому система може стати в нагоді в місцях катастроф, а також зонах  військових дій.

Повідомляється, що розробку підтримало Міністерство оборони США, а в найближчі місяці її протестують на одній з американських військово-морських баз в штаті Вірджинія. Під час цих випробувань буде використовуватися імітація поля бою, на якому будуть знаходитися поранені бійці.