Які типи додатків полюбляють жителі різних країн, - дослідження

Вчені з Ірландії, Фінляндії і Великобританії з'ясували, які типи додатків у своїй більшості використовують жителі різних країн

Про це пише Phys.org.

Дослідники проаналізували географічні, культурні та демографічні ознаки 25 тисяч людей, що живуть в Європі, Америці, Азії та Океанії, щоб визначити типи додатків, які жителі цих країн використовують найчастіше.

Вчені з'ясували, що найчастіше додатками для смартфона незалежно від їх типу користуються жителі англомовних країн: США, Великобританії, Австралії, Канади та Нової Зеландії.Пояснюється це в першу чергу тим, що саме англійською розроблено найбільшу кількість програм.

До "команди" активних користувачів увійшли також жителі Японії та Південної Кореї.  А от громадяни Аргентини, ОАЕ, Саудівської Аравії, Катару, Пакистану та Індії користуються сервісами рідше.

Дослідження показує, що робота, освіта і соціо-економічний статус є наступними важливими факторами при визначенні того, які програми буде використовувати людина. Соціально-економічні фактори більш важливі, ніж вік і стать.

Люди з аналогічним соціально-економічним статусом, як правило, використовують свої смартфони подібним чином по всьому світу. Це особливо вірно для людей з аналогічним сімейним статусом, які живуть з дітьми або без дітей, а також для професіоналів і добре освічених людей.

Елла Пелтонел, провідний автор дослідження і науковий співробітник з досліджень в Insight Center for Data Analytics, Ірландія, сказала: "Результати нашої роботи показують, що між типом додатків, які люди використовують, і їх географічними і соціально-економічними факторами,передбачають , що при вивченні мобільних даних слід враховувати ці різні чинники. Крім того, наші результати можуть бути використані для поліпшення цільових мобільних додатків в різних країнах і для персоналізації".

Дослідники виділили групу так званих індивідуалістичних культур, куди включили насамперед США. У таких країнах люди вважають за краще додатки розважального характеру, а саме які стосуються категоріям подорожей, спорту, прослуховування музики та ін.

В колективістських країнах (наприклад, Росії, Індії та інших), частіше використовують додатки для отримання нових знань чи додатки для дітей.

"Наше дослідження демонструє, що країна, в якій ми живемо, відіграє величезну роль у визначенні наших вподобань щодо додатків. Розуміння того, як і коли люди використовують телефони, а також які програми вони використовують, важливо для вивчення індивідуальної поведінки і суспільства в цілому", - каже глава дослідницької групи Мірко Мусолесі.