Без слів жалю і "тримайся": сестра Сенцова розповіла, як писати листи політв'язню

Переписку з Олегом Сенцовим знову відкрили, і йому можна писати листи

Про це повідомляє його сестра Наталія Каплан на своїй сторінці у Facebоok.

"Олегу Сенцову можна писати і треба. Переписка знову працює, але є деякі правила. Пам'ятайте, що всі листи проходять цензуру, вас будуть читати цензори. Олег дуже цінує особисті листи, напишіть, що відбувається довкола вас, у вашому місті, що ви відчуваєте, що ви думаєте", - написала Каплан. 

Вона зазначає, що можна і треба писати про політику. У Сенцова інформація про те, що відбувається, дуже уривчата. 

"Він дуже цікавиться, що відбувається в Україні, та і у світі також. Але пам'ятайте, що ми пишете у Росію. Якщо ви хочете, щоб лист пройшов, жодних "Крим - це Україна", там це розцінюють як кримінальний злочин за статтею "екстремізм", - додала сестра Сенцова. 

Не варто виявляти прояви жалості та писати "тримайся". 

Листи краще писати російською мовою. До послань на будь-якій іншій мові треба нотаріально затверджений переклад. Тобто, додатковий папірець з перекладом не зійде. Але якщо принципово писати іншою мовою, не російською, треба іти до нотаріуса. 

"І пам'ятайте, ви пишете не собі, щоб поставити "галочку", що "я це зробив, тому що так правильно", а живій людині, якій важко та яка живе у певних рамках, які йому нав'язали. І не викладайте листи Олега в інтернет, його це ображає. Або хоча б не викладайте лист повністю, уривку для ЗМІ та підримки теми "на плаву" цілком достатньо, але так ви збережете стосунки з Олегом", - зауважила Каплан. 

Індекс для відправки листів: 629400. Адреса: Ямало-Ненецкий авт. округ, г. Лабытнанги, ул. Северная, 33, ФКУ ИК-8 УФСИН России по ЯНАО. Кому: Сенцову Олегу Геннадьевичу, 1976 г.р.