ФСБ контролювала кафе "Сепар", де вбили Захарченка, - розвідка

Кафе "Сепар" на території окупованого Донецька, де в результаті вибуху загинув ватажок бойовиків окупаційної адміністрації Росії у Донецькій області Олександр Захарченко, контролювалося російською ФСБ

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі "5 каналу".

Він зауважив, що вбивство Захарченко - подія прогнозована, адже Росія усуває всіх ватажків бойовиків, які брали участь у подіях 2014 року і тому можуть стати свідками в міжнародних судах щодо російської агресії на Донбасі.

За його словами, українсько розвідка з'ясувала, що за ліквідацією Захарченка стоїть ФСБ, попри те, що в Росії вже починають перекидати відповідальність за вбивство окупанта на Україну.

"Є достовірна інформація, що кафе "Сепар" довгий період часу було під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному плані. Там можна було знімати і відео-, і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знала всі заходи, що їх проводив Захарченко в цьому кафе", - наголосив Скібіцький.

Він додав, що представники СБУ все одно не змогли б закласти вибухівку в тому кафе, тому що все там було під контролем ФСБ.