На Донбасі покращилась безпекова ситуація, але перемир'я не встановлено повністю, - ОБСЄ

У ОБСЄ кажуть, що в результаті "шкільного" перемир'я фіксують зменшення порушень режиму припинення вогню на Донбасі, однак стабільний "режим тиші" так і не було встановлено

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії Олександр Хуг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Після досягнення чергової домовленості щодо режиму припинення вогню ситуація з безпекою уздовж лінії розмежування покращилася. Минулого тижня місія зафіксувала на 60% менше порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з середніми показниками за тиждень до цього", - наголосив він.

За його словами, бойова активність залишалася на низькому рівні протягом кількох днів після домовленостей про перемир'я. І так було до 4 вересня, коли кількість зафіксованих порушень "режиму тиші" становила 75% від кількості порушень, зафіксованих до нього. 

"Але стабільного та невідворотного режиму припинення вогню, як і раніше, не досягнуто. Ситуація з безпекою уздовж лінії розмежування залишається напруженою та непередбачуваною", - зауважив Хуг.

Він також підтвердив, що 28 серпня в окупованому Докучаєвську в результаті вибуху помер чоловік, а 27 серпня жителька Верхньоторецького зазнала поранень під час обстрілу.