Росія розгорнула безпрецедентну кількість зброї у заборонених місцях в зоні ООС

На Донбасі зафіксували безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків та бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених Мінськими угодами

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook з посиланням на дані української сторони СЦКК.

У відомстві зазначили, що російські найманці не лише ігнорують умови шкільного перемир'я, а й посилюють свої угруповання, прикриваючись звинуваченнями ЗСУ у підготовці до активних дій.

Зокрема, представники ОБСЄ виявили значну кількість важкого озброєння російських військ, яке розміщено з порушенням ліній відведення, та відсутнє у районах зберігання, у тому числі:

Бугаївка:

ВСЬОГО 156 ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ.

Шимшинівка:

ВСЬОГО 22 ОДИНИЦІ ТЕХНІКИ.

Міусинськ:

ВСЬОГО 48 ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ.

Хрустальний:

ВСЬОГО 23 ОДИНИЦІ ТЕХНІКИ.

Олександрівське:

Мирне:

ВСЬОГО 59 ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ.

Тернове:

Круглик:

Мануйлівка:

Також в районі Олександрівського, у зоні, в межах якої заборонено розміщення важкого озброєння та військової техніки, БПЛА СММ було виявлено 4 танки невстановленого типу.

У місцях постійного зберігання озброєння за межами ліній відведення СММ ОБСЄ виявила відсутність 18 одиниць танків, 6 одиниць 122 мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 15 одиниць 100 мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра", 12 одиниць 122 мм та 9 одиниць 82 мм мінометів.

Загалом виявлено (одиниць):

ВСЬОГО БУЛО ВИЯВЛЕНО МІСЦЕ ЗНАХОДЖЕННЯ 472 ОДИНИЦІ ОЗБРОЄННЯ І ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ ЗБРОЙНИХ ФОРМУВАНЬ РОСІЇ.

Така кількість техніки дозволяє розгорнути до 6 батальйонно-тактичних груп.

"Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних Сил України", - наголосили в ООС.