У Запоріжжі облили фарбою кінотеатри через фільм про Петлюру

У Запоріжжі невідомі облили червоною фарбою постери фільму "Таємний щоденник Симона Петлюри", розміщені на кінотеатрах імені Маяковського та імені Довженка

Про це повідомив глава Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, зазначаючи, що метою провокації було зірвати показ фільму. 

"Невідомі здійснили напад на кінотеатри, обливши червоною фарбою постери створеної за підтримки Держкіно стрічки "Таємний щоденник Симона Петлюри" режисера Олеся Янчука, яка 6 вересня вийшла у широкий кінотеатральний прокат в Україні. За інформацією дистрибутора картини, у цьому зв‘язку кінотеатри можуть відмовитися від показів цієї стрічки", - йдеться у повідомленні. 

У Держкіно цей прецедент вважають надзвичайно небезпечним, адже у прокат виходитиме ще чимало українських фільмів на важливі історичні теми і безкарність провокаторів може призвести до того, що кінотеатри боятимуться демонструвати такі стрічки.

"У зв’язку з цим Державне агентство України з питань кіно звернеться до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України з проханням відреагувати на дані злочинні дії і вжити заходів з недопущення подібних випадків у майбутньому", - додав Іллєнко.

Нагадаємо, реліз фільму відбувся 6 вересня 2018 року. У історичній драмі зіграли Сергій Фролов, Ірма Вітовська, Богдан Бенюк, Євген Нищук та Олег Треповський. Трейлер презентували 1 серпня.

"Україна, 1917-1921 роки. Триває відчайдушна боротьба за незалежність Української Народної Республіки. Лідер УНР Симон Петлюра намагається стримати агресію більшовицької Росії. Програвши боротьбу, Петлюра змушений емігрувати до Парижа. Але й там через дії агентів Москви його життя постійно під загрозою", - описує стрічку Держкіно.