Через арешт рахунків "Укртрансгаз" попередив про ризик блокування роботи

Робота "Укртрансгазу" - оператора української газотранспортної системи (ГТС) - виявилася заблокована через арешт рахунків компанії на користь фірм, пов'язаних з "сім'єю" екс-президента Віктора Януковича

Про це повідомила прес-служба "Укртрансгазу".

"Державна виконавча служба Міністерства юстиції заблокувала рахунки "Укртрансгазу" і її філії Укргазенергосервіс... за позовом компанії "Турботрейд"", - йдеться в повідомленні.

Ці рахунки використовувалися для обслуговування захищених статей - виплати зарплати співробітникам, а також для технічної допомоги в рамках угоди з Міжнародним банком регіонального розвитку (МБРР).

"Ситуація є черговим епізодом комплексу позовів і відкритих кримінальних проваджень в боротьбі "Укртрансгазу" зі спробами недобросовісних постачальників стягнути кошти за нібито поставлене обладнання для ремонту об'єктів ГТС України в 2011-2013 роках", - зазначають у компанії.

Йдеться про позови пов'язаних компаній "Турболінкс", "Турботрейд" і "Промінвеставтоматика".

Це не перша спроба "Турботрейд" через суди стягнути з "Укртрансгазу" 92 млн грн боргу і штрафу за нібито поставлене в 2012 році обладнання.

"Попередні незаконні спроби арештів рахунків Укртрансгазу були безуспішними завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури", - підкреслюють в "Укртрансгазі".

Зокрема, в аналогічній судовій справі Верховний Суд України зайняв остаточну позицію щодо спірних взаємовідносин між "Укртрансгазом" і "Турболінкс", зазначивши, що "позивач документально не довів поставку покупцю товару".

Укртрансгаз також вирішив звернутися до керівництва Мін'юсту, Кабінету міністрів, Генеральної прокуратури та Адміністрації президента "з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити незаконного арешту рахунків і блокування роботи державного підприємства".