Україну не просили відновлювати водопостачання Криму, - Гримчак

Країна-агресор жодного разу не просила офіційний Київ відновити постачання води до окупованої Автономної Республіки Крим

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак заявив в ефірі телеканалу Еспресо.TV.
 
"Можу сказати офіційно. Перше, Російська Федерація, як країна-окупант в Криму, як країна-агресор, не зверталася до України офіційно з питань подання води. Друге, якщо є таке бажання, то спочатку треба звернутися до України і визнати факт окупації Криму. Без цього, взагалі, нема про що розмовляти", - пояснив політик.
 
Лише після виконання Москвою цих двох умов, наголосив він, можна розмірковувати "скільки їм буде коштувати ця вода".
 
Читайте такожВода для Криму
 
При цьому відповідальність за екологічне лихо в Армянську, а також за повне винищення зеленого трав'яного покрову у Степовому Криму та інші техногенні катастрофи несе виключно Кремль, додав Гримчак.
 
Зауважимо, що після кислотних випарів на заводі "Кримський титан" Дмитра Фірташа російські пропагандисти почали звинувачувати українську сторону у тому, що сталося. Мовляв, саме через відсутність води, яку не подають з материкової України, й пересох резервуар з небезпечними хімічними речовинами.
 
Окрім того, відновлення водопостачання до Криму є нібито однією з умов припинення росіянами штучної блокади Азовського моря.