У селі на Закарпатті виявлено менінгокок. Одна дівчинка померла, запроваджено карантин

З метою недопущення поширення захворюваності на менінгококову інфекцію серед населення у Порошківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів (село Порошково Перечинського району Закарпатської обалсті) запроваджено карнатин до 14 вересня 2018 року

Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації доручено здійснювати моніторинг відвідування учнів в інших загальноосвітніх  закладах району, передає Закарпаття онлайн.

Режим карантину також діє у дошкільних навчальних закладах, а проведення масових заходів на території Порошківської сільської ради заборонено.

Першого хворого з Порошкова із підозрою на інфекційний менігокок ушпиталили до Ужгорода наприкінці серпня. Наразі ж 9 з 10 пацієнтів "менінгококових" пацієнтів з Закарпатської обласної інфекційної лікарні вже виписано. У медзакладі залишається тільки один мешканець Порошкова.

Перед цим у даній лікарні опинилися 10 мешканців села. Зараз перебувають на лікуванні: одна дитина з важкою генералізованою формою у відділенні інтенсивної терапії (його 8-річна сестра померла), шестеро хворих мали локалізовану форму - назофарингит, ще трьох було визначено як носіїв захворювання. Всі вони є волохами - субетносом українських ромів.