В Криму окупанти зарахували до "екстремістів і терористів" ще п'ятьох громадян

Російська служба з фінансового моніторингу внесла п'ятьох кримчан до списку "екстремістів і терористів", зокрема за репости у соцмережі "Вконтакте"

Як повідомляє Кримська правозахисна група, у списку - мешканка Ялти Лариса Китайська, мешканець Севастополя Валерій Большаков Євген Каракашев з Євпаторії, обвинувачений у екстремізмі Ісмаїл Рамазанов із Сімферопольського району та Еліна Мамедова з Ялти (с.Аутка).

Правозахисники заявляють про політичний мотив переслідування людей владою РФ. 

Ларису Китайську засуджено в Криму за публікації у соцмережі (ч.1 ст. 282 КК РФ "Збурення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності); Валерію Большакову пред'явлено звинувачення у публічних закликах до екстремістської діяльності, а також у збурення ненависті і ворожнечі (ст.280 ч.1; ст.280 ч.2; ст.280.1 ч.2; ст.282 ч.1 КК РФ).

Євгена Каракашева заарештовано за підозрою в екстремістських висловлюваннях у соцмережах (ч.1 ст. 282 КК РФ) і публічних закликах до тероризму (ч.2 ст. 205.2 КК РФ), проти Ісмаїла Рамазанова порушено кримінальну справу за ч.1 ст.282 КК РФ (збурення ненависті або ворожнечі через інтернет-радіостанцію Zello); щодо Еліни Мамедової порушено кримінальну справу за ч.1, 282 ст. КК РФ за три репости у соцмережі "Вконтакте".

Кримчани, яких внесли до "списків екстремістів", повідомляють, що не можуть скористатися своїми банківськими картами й нотаріальними послугами.